Cum sa-ti dai seama de calitatea unei canapele sau a unui coltar

Home » Blog » Cum sa-ti dai seama de calitatea unei canapele sau a unui coltar

 

 

Piata de mobila este atat de mare si de vasta incat iti ofera optiuni nelimitate, indiferent de ce produs ai nevoie. Din acest motiv, intotdeauna trebuie sa ai in vedere si calitatea produsului, nu doar aspectul pentru ca este la fel de importanta. Este usor sa gasesti o canapea care arata bine. Cu toate acestea, trebuie sa fie atat confortabila, cat si de durata pentru ca este, pana la urma, o piesa nu doar estetica, ci si functionala. Desi o canapea arata foarte bine in poze sau in showroom, poti avea surpriza dupa un timp scurt de folosire sa descoperi defecte pe care nu le-ai anticipat. Pentru a te feri de viitoare esecuri, ai mereu in vedere urmatoarele aspecte inainte sa te grabesti sa cumperi o canapea sau un coltar: 

 

 

 

Cadrul

 

 


CANAPEA MUSTANG

 

 

 

Durabilitatea unei canapele sau a unui coltar este, in mare parte, determinata de cadrul acestora. O canapea buna va avea intotdeauna un cadru puternic si rezistent, confectionat din materiale precum lemn masiv, lemn stratificat sau un pal brut de calitate superioara. Aceste materiale confera garantia ca forma canapelei sau a coltarului nu se va modifica in timp si impiedica aparitia disconfortului. Un cadru de calitate superioara va avea mereu articulatiile lipite, vopsite si insurubate. De asemenea, colturile trebuie sa fie bine consolidate pentru spirjin si rezistenta pentru ca nu doar materialele conteaza, ci si constructia, in sine. Este de preferat sa alegi, daca este cazul, o canapea sau un coltar cu picioare din lemn masiv pentru si mai mult suport.

 

 

 

 Suportul sezutului

 

 


CANAPEA ARMANI

 

 

 

Sezutul este, de asemenea, un factor care determina calitatea si durabilitatea unei canapele sau al unui coltar. Suportul pe care sezutul il ofera este in stransa legatura cu materialul cadrului, pentru ca un cadru rezistent serveste drept baza de confectionare si asamblare a intregii canapele. Astfel, daca ai in vedere o canapea si cadrul ti se pare in regula, urmatorul pas este sa analizezi suportul sezutului. Observa forma acestuia, inclinatia si materialul care inveleste canapeaua. Este necesar ca produsul sa fie comod, confortabil si sa-ti ofere sprijin la spate. Pe canapea de calitate vei putea sta cu orele fara sa simti un disconfort.

 

 

 

Materialul folosit pentru umplerea pernelor

 

 


CANAPEA PARIS

 

 

Dupa analizarea cadrului si al suportului sezutului, urmatorul pe lista este materialul ce se regaseste in interiorul pernelor. Cel mai des intalnit material este spuma poliuretanica de densitate mare. Cu cat desitatea este mai mare, cu atat perna sau inclusiv sezutul, vor fi mai ferme si mai rezistente. In unele situatii, in cazul pernelor, spuma este impachetata in materiale fine pentru ca aceasta sa devina mai moale. Asigura-te de fiecare data ca pernele au o densitate mare de spuma pentru ca in acest fel ai garantia ca vor rezista in timp si se vor mentine intr-o forma perfecta, indiferent cat de mult sunt utilizate.

 


Produsul a fost adaugat in cos