Ghid de cumpărături: Cum alegi canapeaua ideală

Home » Blog » Ghid de cumpărături: Cum alegi canapeaua ideală

 

Canapeaua sau colțarul sunt unele dintre cele mai importante piese de mobilier din casă pentru că, pe lângă faptul că te ajută să integrezi în locuința ta designul pe care ți-l dorești, sunt și extrem de funcționale, le vei folosi zilnic și, înainte de toate, trebuie să fie confortabile și de calitate. Tocmai din acest motiv este necesar să iei o decizie bună atunci când vine vorba de achiziționarea acestora, pentru că nu sunt piese de mobilier pe care poți sau îți dorești să le schimbi regulat, ci o investiție pe termen lung. Și în timp ce aspectul acestora joacă un rol important, care cântărește mult în procesul decizional, nu este singurul pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când cumperi o canapea sau un colțar nou. Astfel, modul în care arată canapeaua sau colțarul va fi determinat de gusturile tale personale și de stilul de amenajare dorit de tine, însă criteriile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi considerate produse de calitate sunt destul de fixe și obiective, fiind necesar să ții cont de ele indiferent de modelul care îți place. Urmează acest ghid de cumpărături pentru a te asigura că vei lua cea mai bună decizie de care te vei bucura mulți ani de acum încolo.

 

 

Vezi dacă ți se potrivește ție sau familiei tale

 

 


CANAPEA EXTENSIBILĂ MALMO

 

O canapeaua sau un colțar trebuie, înainte de toate, să ți se potrivească din toate punctele de vedere. Acest lucru înseamnă că trebuie să fie suficient de confortabile atât pentru tine, cât și pentru membrii familiei tale. Dacă ai optat pentru un recliner, atunci testează ca acesta să fie comod, indiferent de poziția în care stai. Trebuie mereu să ai în vedere confortul, mai ales pentru că îți vei petrece multe seri întins pe canapea, uitându-te la TV sau pur și simplu petrecând timp alături de familie și prieteni. Iar statul jos pe noua ta canapea trebuie să fie de fiecare dată o plăcere, în niciun caz un disconfort. Astfel, alege un model care să aibă fie un șezut adânc, fie unul înalt, în funcție de înălțimea ta și, mai ales, care să-ți susțină spatele într-o poziție corectă, dar și comodă, în același timp. Dacă știi că îți place să te mai odihnești sau să adormi ocazional pe colțar sau pe canapea, iar spațiul îți permite, atunci optează pentru un model suficient de lung pentru a încăpea cu ușurință.

 

 

Întotdeauna trebuie să analizezi cadrul

 

 


CANAPEA EXTENSIBILĂ HONEY

 

Spre deosebire de perne sau de tapițerie, care pot fi destul de ușor înlocuite în eventualitatea în care au fost deteriorate din cauza uzurii, cadrul este un element fix și stabil, care susține întreaga piesă de mobilier. Nicio canapea de calitate nu va avea un cadru prost făcut, care se va deteriora într-un timp scurt pentru că, așa cum spuneam, acest tip de produse sunt făcute pentru a dura un timp destul de îndelungat. Din acest motiv, este important să analizezi cadrul canapelei înainte de a-ți cheltui banii pe ea. Versiunile mai ieftine și de proastă calitate vor avea ca materiale folosite pentru confecționarea cadrului plasticul, metalul sau un pal de proastă calitate (palul este împărțit pe calități), în timp ce un model de calitate va avea un cadru confecționat din lemn masiv sau dintr-un pal premium. De asemenea, picioarele trebuie să fie foarte bine integrate, indiferent că sunt parte componentă a cadrului sau prinse cu șuruburi, tocmai de aceea este bine să eviți modelele ale căror picioare dau impresia că abia dacă stau lipite de canapea.

 

 

Testează brațele canapelei sau ale colțarului

 

 


CANAPEA EXTENSIBILĂ GLEN

 

În mod normal, o canapea sau un colțar confecționat din materiale de calitate și cu un cadru stabil, este suficient de rezistent și de bine făcut pentru a nu întâmpina probleme cu nicio parte a acestora. Totuși, cum există uneori posibilitatea ca un produs să aibă defecțiuni din fabrică, este bine să testezi inclusiv brațele canapelei sau ale colțarului, dacă dispun de ele. Astfel, mișcă-le viguros pentru a te asigura că sunt de neclintit pentru că într-o familie în care există copii mici, cu excepția tapițeriei, brațele sunt cele mai predispuse la deteriorare. La cel mai mic semn că brațele se vor mișca atunci când tragi de ele, înseamnă că nu este produsul de calitate pe care îl cauți.

 

 

Testează mecanismele de operare (dacă este cazul)

 

 


COLȚAR CU REGLAJ ELECTRIC HUGO MINI

 

Dacă ai optat pentru un recliner sau pentru o canapea extensibilă, atunci asigură-te că mecanismele de operare funcționează ușor, lin și fără prea mult efort. Reclinerele sau produsele care au posibilitatea de a fi extinse manual sau electric, sunt în general versiuni mai costisitoare decât o canapea normală, tocmai de aceea trebuie să fii sigur că toate mecanismele funcționează fără probleme. Nu achiziționa un produs care nu funcționează cum trebuie din prima, pentru că odată ce îl vei utiliza intens, mecanismele se vor degrada și mai tare.

 

 

Inspectează tapițeria

 

 


COLȚAR EXTENSIBIL MADEIRA U

 

Deși o tapițerie de calitate nu este imperios necesară atunci când vine vorba de durabilitatea canapelei sau a colțarului și nici nu influențează confortul, este o parte importantă ce ține de aspectul produsului. Încearcă să optezi pentru canapele cu tapițerie de calitate și cu grosime mai mare, chiar dacă vor fi mai scumpe decât versiunile de proastă calitate, pentru că în acest fel vei ști cu siguranță că va rezista foarte bine în timp. De asemenea, o tapițerie de calitate este mai ușor de curățat și de întreținut și va influența foarte mult aspectul general al canapelei, având în vedere faptul că, până la urmă, aspectul este primul lucru care iese în evidență atunci când vezi o canapea sau un colțar.

 

 

Măsoară ușile din casă

 

 

COLȚAR EXTENSIBIL ASTI

 

De cele mai multe ori, produsele de dimensiuni atât de mari vor veni în bucăți pe care trebuie să le asamblezi tu acasă, urmând manualul de instrucțiuni. Montarea se face mai ușor sau mai greu, în funcție de comerciantul de la care ai ales să cumperi, însă dimensiunea ușilor nu vor consta o problemă în acest caz. Însă, dacă știi că produsul este voluminos și există riscul ca acesta să nu încapă, atunci este bine să măsori ușile în lungime, lățime și diagonală pentru a te asigura că nu întâmpini situații neplăcute în care ești nevoit să returnezi produsul din cauza faptului că nu poate fi adus până la tine în casă.

 


Produsul a fost adaugat in cos