Ghid de cumpărături: Cum alegi culoarea canapelei sau a colțarului

Home » Blog » Ghid de cumpărături: Cum alegi culoarea canapelei sau a colțarului

 

 

Canapeaua sau colțarul sunt unele dintre cele mai importante piese de mobilier din orice locuință, tocmai de aceea este important să alegi culoarea potrivită livingului tău. Dacă te afli în situația în care amenajezi o cameră de la zero, atunci poți transforma canapeaua în punctul de interes al încăperii. Acest lucru va presupune că restul alegerilor vor fi făcute strict în jurul ei, astfel încât să o completeze armonios.

Dacă, însă, pur și simplu dorești să înlocuiești canapeaua cu una nouă, atunci alegerile trebuie să fie făcute în funcție de schema cromatică existentă, astfel canapeaua să fie o completare lină în decor. Te poți hotărî asupra unei culori doar în momentul în care ai decis ce rol va juca această piesă de mobilier; va fi un punct de interes sau nu? Este nevoie să iasă în evidență prin culoare sau vrei să se piardă în decor?

Mulți designeri preferă să integreze în living canapele sau colțare care au aceeași culoare ca pereții pentru a crea iluzia de spațiu în încăpere și este, totodată, un mod creativ pentru a stabili o schemă cromatică armonioasă. Însă, trebuie să te gândești bine înainte de a le urma exemplul, pentru că în momentul în care vei decide să schimbi culoarea pereților, va deveni puțin mai complicat. Din acest motiv, multe persoane preferă să aleagă canapele în culori neutre, pentru a complimenta restul decorului.

 

 

Culori închise sau culori deschise?

 

 


COLȚAR EXTENSIBIL MADEIRA L

 

Odată ce ai hotărât ce rol va avea canapeaua, de piesă de accent sau de completare în culori neutre, este momentul să te hotărăști asupra spectrului. Dorești o culoare închisă sau una deschisă? Podeaua este un factor care te va ajuta să iei această hotărâre, întrucât va avea un impact puternic asupra modului în care percepi nuanțele. Având în vedere faptul că majoritatea canapelelor sunt acoperite de tapițerie și că în general materialele absorb lumina, atunci trebuie să ai în vedere că o canapea poate întuneca aspectul camerei. Astfel, trebuie să alegi culoarea acesteia în funcție de podea.

Având în vedere faptul că așezarea unei canapele închise la culoare pe o podea la fel de închisă va da impresia că nu știi unde se termină canapeaua și unde începe podeaua, este bine să încerci să faci canapeaua să pară cât mai vizibilă și să te asiguri că există o delimitare între acestea. Acest lucru îl poți face fie alegând o canapea închisă la culoare cu picioare de lemn sau metal în culori deschise, fie poziționând un covor între canapea și podea. Dar trebuie să te asiguri că alegi o nuanță deschisă de covor pentru a crea acea delimitare bine conturată și pentru a scoate în evidență, totodată, canapeaua. O măsuță de cafea din lemn sau metal într-o nuanță deschisă sunt, de asemenea, opțiuni bune pentru a evidenția mai bine canapeaua.

Și canapelele deschise la culoare îți pot aduce provocări, cele mai mari fiind capacitatea de a se murdări mult mai ușor pentru că petele sunt mai vizibile. Tocmai din acest motiv, înainte de a lua decizia să îți cumperi o canapea albă, gândește cum va fi folosită de acum încolo. Dacă ai animale de companie cărora le place să își petreceacă timpul stând cu tine pe canapea sau copii mici care mănâncă uitându-se la tv, dar îți dorești neapărat o canapea într-o culoare deschisă, atunci trebuie să investești în pături sau huse care să o protejeze.

 

 

Care este culoarea perfectă?

 

 


COLȚAR EXTENSIBIL HAVANA

 

Odată ce te-ai hotărât dacă dorești nuanțe închise sau deschise, este momentul să alegi culoarea. Dacă nu dorești să transformi canapeaua sau colțarul în piese de accent, atunci culorile neutre sunt cea mai bună soluție pentru că sunt versatile și ușor de decorat în jurul acestora în eventualitatea în care dorești să schimbi alte piese de mobiler sau elemente decorative.

Atunci când vorbim despre tapițerie în culori neutre, avem la dispoziție culori precum bej, crem, gri etc. Și deși poate la început ideea unei canapele crem nu te va încânta pentru că se poate să ți se pară o nuanță plictisitoare, dacă alegi o tapițerie texturată, atunci canapeaua va ieși mult mai ușor în evidență, fără să fie nevoie să achiziționezi o canapea în culori mai puternice. Culorile neutre pot oferi famerc unui living, fără obosească ochiul și, mai ales, îți vor completa camera pentru a obține un design unitar. Există multe nuanțe din care poți alege și cu siguranță vei găsi ceva care să se potrivească perfect!

Poți integra o canapea în orice culoare sau nuanță atâta timp cât vei gândi schema cromatică din cameră în funcție de aceasta. Astfel, indiferent pentru ce culoare ai opta, trebuie să adaugi elemente decorative care să completeze paleta de culori a canapelei. Având în vedere faptul că este o piesă de mobilier de dimensiuni semnificative, adăugarea de accesorii în aceeași culoare, va oferi un aspect echilibrat livingului, fără a încărca vizual spațiul și, mai ales, fără să obții un living dezorganizat.

 

Adaugă detalii care să se potrivească cu canapeaua

 

 


COLȚAR EXTENSIBIL GREY

 

Odată ce te-ai decis asupra canapelei și culorii acesteia, gândește și restul elementelor decorative sau, eventual, alte piese de mobilier, în jurul acesteia, pentru a o completa. Dacă spațiul sau bugetul îți permite, achiziționează fotolii care să fie în același stil de design precum canapeaua, dar în nuanțe diferite. În acest fel, vei adăuga și mai multă culoare livingului. Nu este nevoie să cumperi fotoliile în exact aceeași culoare precum canapeaua, pentru că vor avea tendința să se piardă în încăpere, ci, mai de grabă, alege alte nuanțe ale aceleiași culori sau, dimpotrivă, culori îndrăznețe. În acest fel vei reuși să oferi livingului textură și echilibru cromatic, în același timp.

De asemenea, întotdeauna să ai în vedere elemente precum perne sau pături în culori complementare pentru a finaliza aspectul general al încăperii. Aceste elemente sunt foarte importante în orice living, pentru că leagă aspectul, îl texturează și îl definește.

 

 


Produsul a fost adaugat in cos